Pressemelding fra Rosenborg Ishockeyklubb Elite, torsdag 11. oktober 2012

 

Den Amerikanske NHL spilleren Jack Skille har i forbindelse med NHL-lockouten skrevet kontrakt med Rosenborg Ishockeyklubb Elite ut året 2012, med opsjon om forlengelse ut sesongen 2012-2013. Dette avhengig av om lockouten varer ut sesongen.

Skille er juniorverdensmester for USA i 2005, og han spilte på A-landslaget til USA så sent som i VM 2011.
Han ble draftet i 1. runde som nummer 7 i 2005, og vil med dette bli en av de aller høyest draftede spillere som har spilt for en norsk klubb.
Han har spilt 138 kamper i NHL for Chicago Blackhawks og Florida Panthers.

Statistikk Jack Skille:

Skille vil spille gratis for Rosenborg, og får kun sine forsikringskostnader dekket. Disse dekkes for øvrig av eksterne bidragsytere.
Hovedgrunnen til dette er at han har sterke bånd til Trøndelag. Hans tippoldefar, Erik Skille utvandret fra Trøndelag ved forrige århundre-skifte, og Jack har derfor stor slekt over hele Trøndelag. Det er eventyret som trekker ham hit, ikke pengene.
Skille deler tippoldefar med Rosenborgs styremedlem Tommy Iversen, og dette har også vært en påvirkende faktor for hans valg.

Jack Skille er på plass i Trondheim mandag 15. oktober og vil etter planen spille sin første kamp for Rosenborg kl. 18.00 torsdag 18. oktober, mot Lørenskog i Leangen Arena.

Adresseavisen har også tatt en prat med Jack angående signeringen

Henvendelser vedr. Jack Skille rettes til RIHK’s daglige leder Atle Johansen

For Rosenborg Ishockeyklubb Elite

Atle Johansen
Daglig leder
Tlf: 92602997
Mail: atle@rihk.no