Rosenborg ishockeyklubb har gjort enda en forsterkning i sportslig ledelse. Nå er også Niklas Unger Nilsen en del av RIHK.

Niklas er en kjent hjelm for mange som har vært mye i ishallen. Han har sin unge alder til tross vært innom en rekke klubber, før nummer 71 takket av som kaptein for Nidaros. Niklas har spilt ungdomshockey i Frisk Asker, spilt i Rosenborg Elite i Get-ligaen, han har vært i Sparta og i Nidaros.

– Jeg har fått lære å kjenne Rosenborg fra utsiden og er inspirert over kursen de har satt for å bygge klubbkultur framfor å fokusere på konkurranse. Det blir lagt vekt på at hele teamet skal lykkes, sier Niklas Unger Nilsen.

Hva blir din rolle i Rosenborg?
– Jeg skal være med og sørge for at alle blir sett og hørt. Vi skal ha fokus på det som er viktig, bygge grunnmur for alle utøvere slik at de tidlig blir bevisst på hva som skal til for å bli en god utøver og en enda bedre medspiller.

– Rusultatfokuset på kampdag må la vente på seg til det blir tid for det. I en så «vanskelig» idrett som ishockey, må vi ha fokus på utvikling av tekniske ferdigheter, lagspill og viktigst av alt idrettsglede. Med retningen vi i Rosenborg følger, er vi sikre på at vi skal klare å få fram mange knallgode ishockeyspillere, og et enda bedre omdømme for idretten vår.

Ishockey er en idrett det tar lang tid å mestre, barn og ungdom må få tid til å utvikle seg i sitt tempo. Med tydelige retningslinjer og engasjerte trenere trenerteam skal vi sørge for at alle føler mestring, så ofte som mulig, mener Niklas.

Sportslig leder Ørjan Næss har bare godord å si om sitt nye team-medlem.

– Jeg har kjent Niklas siden han var en liten hockeytass. Det har vært stas å følge utviklingen hans. Og det er skikkelig moro å se at vi nå har en så god match når det gjelder filosofien om en ny framtid for trøndersk hockey.

– Sammen med trenerne og Roger Harli har vi nå et supert utgangspunkt for å lage den aller beste framtiden for de unge håpefulle Rosenborgerne. Og for trønderhockey i framtida, avslutter sportssjefen.