Sigve Bråten er kanskje ishallens mest populære skikkelse for tiden. Både som kaptein på Nidaros, men også som engasjert hovedtrener for Rosenborg U13.

 

Sigve tegner og forklarer. Askil er lydhør.

–  Kom igjen, hør etter nå da! Hallo!!

Sigve Bråten later som han er streng og dulter borti Ulrik på Rosenborg U13. Det smiles bak 15 gitter i ungdomshallen. Vi er med på U13-treningen til Rosenborg.

Laget spiller i lokal serie sammen med Astor og Leangen, og spiller også i turneringer i Norge og Sverige. Mange av ungdommene har spilt hockey lenge, andre har startet i år. For Rosenborg er det viktig at alle blir sett og får utfordringer på sitt nivå. Hovedtrener er Sigve Bråten.

God stemning! Ulrik fulgte med etterpå, altså!

–  Den gjengen er en fin gjeng som har det artig med hockey sammen, det er mye latter og høyt konkurransenivå. To faktorer som hjelper hver enkelt å hele tiden strebe etter å bli bedre, samt øke nivået på trening hele veien gjennom sesongen, sier Sigve Bråten.

Fornøyde barn

U13-spillerne er svært fornøyde med treneren. Det viser både humøret på trening, det viser de sportslige stegene laget har tatt i år, og det forteller de selv.

Balder, Elias, Tora, Harald og Kristian følger med på instruksjonene.

–  Det er artig å gå på trening med Sigve. Han er flink til å forklare, og han får oss til å yte bedre, sier Balder.

Lagkamerat Emil stemmer i.

 Vi har lært mye av Sigve i år. Blant annet synes jeg vi har blitt bedre på oppspill og pasningskvalitet.

Emil er svært fornøyd med Sigve som trener.

Hvorfor har du lyst å være med på å bygge Rosenborg, Sigve?

Jeg har uttalt ved flere anledninger at jeg har lyst til å bidra til å bygge Nidaros for framtiden, og da må jeg også hjelpe framtidens Nidarosspillere opp og fram. Rosenborg er en bra klubb hvor jeg har spilt selv, og det blir lagt til rette for min egen hockey, slik at jeg klarer å kombinere coaching og egen spilling, sier Sigve, som også har vært med på is sammen med de aller yngste i Rosenborg, nemlig rekruttene i hockeyskolen.

Også foreldrene på tribunen er svært fornøyde med treneren til barna. Hockeypappa og ildsjel i Hockey For Livet, Rune Supermann Jonsdal, sier:

–  Det er nesten kjipt, jeg kommer ikke på noe negativt å si om Sigve. Enda jeg prøver nå. Han er hel ved som type og en veldig fin ambassadør for sporten vår.

Skriv at han er utrolig reflektert til å være så ung. (Rune Supermann Jonsdal)

At Sigve er en svært populær type i ishallen, viser også Adresseavisens siste sak om kapteinen. Hockey-Trondheim setter stor pris på at han ikke lot seg friste av elitespill i andre klubber, men heller ønsker å bygge noe nytt her i byen.

Adresseavisens sak om Sigve

Da Sigve selv var 13 år var dette det viktigste han selv jobbet med på is.

For min del var det å fokusere på å bli enda bedre på det jeg allerede var god på, den defensive delen av spillet mitt, samt min skøytegåing bakover. Dette var to ting som skilte meg ut fra mengden som også gjorde det artigere for meg å spille.

Utover det var det alltid artig å komme til hallen for å gå på is, gi det jeg hadde til enhver tid og være med gjengen i laget, avslutter Sigve.

Klubben har allerede avtalt at Sigve Bråten skal være med på å trene neste års U14-lag i Rosenborg.